Skellefteå tog sig i kväll till SM-semifinal, efter en sjunde och avgörande kvartsfinal mot ännu en storklubb.

– Jävligt mäktigt, säger matchvinnaren Fredrik Warg.

Yared Hagos gjorde det första målet när Skellefteå tog sig till semifinal.

3–2. 2–3. 4–5. 3–2. 2–0. 1–2.

Varje match mellan Skellefteå AIK och Färjestad BK har varit helt otroligt jämn.

Det var ingen högoddsare att även den sjunde och avgörande matchen skulle bli en rysare.

Hagos gjorde första

Och så blev det. Skellefteå tog visserligen tidigt ledningen med 1–0 genom Yared Hagos.

14.03 in i den andra perioden kunde dock Dragan Umicevic, fullt välförtjänt, kvittera för Skellefteå.

Matchen fortsatte att vara jämn, men 8.51 in i den tredje perioden kunde Fredrik Warg, i power play (den förre Skellefteå-spelaren Kent McDonell satt utvisad) göra 2–1.

Warg stod omarkerad parkerad i slottet framför mål och kunde säkert stöta in Brad Morans passning från bakom den förlängda mållinjen.

– Jag vet inte hur den gick in. Jag fick en liten felträff, säger Warg till Kanal 9.

Tryckte på på slutet

Efter målet tryckte Färjestad stundtals på ganska bra och var riktigt nära i ett sent power play. Men Skellefteå kunde hålla undan och tog sig därmed till sin andra raka SM-semifinal.

– Det är helt otroligt måste jag säga. Jävligt mäktigt, säger Fredrik Warg, som är nöjd med laginsatsen:

– Jag är så jävla glad för grabbarna. Det är stort slå ut svenska mästarna.

Förra säsongen slog de ut Linköping efter en sju matcher lång dramatisk kvartsfinalserie.