Backtalangen: Jag försökte bara åka så fort jag kunde

En klassisk ”coast-to-coast”–uppåkning som avslutades med en lyftning upp i nättaket.

Tim Erixons 2–0-mål på Frölunda är redan en kandidat till årets mål.

– Jag försökte bara åka så fort jag kunde, säger Erixon efter 5–2-seger.

Det var knappt åtta minuter in i den andra perioden som backtalangen Erixon tog fart bakom egen kasse. Han åkte förbi den ena Frölundaspelaren efter den andra, grundlurade en passiv Tobias Viklund och vinklade hur elegant som helst upp pucken i nättaket bakom Johan Holmqvist.

Ett drömmål.

– Jag har haft några lägen tidigare, men inte fått dit dom. Så det var skönt, säger Erixon.

Warg dödade matchen

Målet kom i en mycket stark Skellefteåperiod. Jimmie Ericsson hade gjort 1–0 och fem minuter efter Erixons mål fixade Jyri Marttinen 3–0.

Dock fick Frölunda en mycket viktig reducering i andra perioden. Janne Niskala sköt reduceringen.

Pierre-Edouard Bellemare ökade sedan på till 4–1 i den tredje perioden, men Joakim Andersson replikerade snabbt.

Med två minuter kvar dödade dock Skellefteå matchen, efter att Fredrik Warg hittat målet.