Förlust för Modig i hemkomsten

Publicerad 2012-10-11

Släppte in två mål på tio sekunder när Luleå avgjorde

Mattias Modig var ikväll tillbaka i Luleås hemmaarena – för första gången i bortalagets tröja.

Men det blev ingen lyckad hemkomst. Växjö släppte in två mål på tio sekunder i tredje perioden och förlorade mot Luleå med 1-4.

– Jag tycker vi gör en helt okej match, men det är små marginaler. De får lite halvtaskiga mål när vi tappar skärpan i slutet, kanske även jag, säger Mattias Modig.

Mattias Modig har spelat i Luleå sedan barnsben, och efter att par lyckade säsongen med bland annat spel i Tre Kronor gjorde han en satsning på att slå sig in i NHL, men en knäskada förstörde hans chanser och till den här säsongen vände Mattias Modig hem till elitserien för spel i Växjö. Det blev ingen lyckad debut för Modig som släppte in tre mål på 15 skott hemma mot Rögle (förlust 1-3). Därefter har Fredrik Norrena varit förstemålvakt, men i bortamatchen mot Luleå fick Modig chansen igen inför sin tidigare hemmapublik.

– Kul att vara här igen, det är lite speciellt förstås, annorlunda, verkligen, säger Modig till TT.

Hemmalaget tog ledningen då Karl Fabricius med en elegant passning bakom mål hittade Jonas Vihko som lirkade in pucken förbi en chanslös Mattias Modig.

Två mål på tio sekunder

Men Växjö kom tillbaka och kvitterade till 1-1 efter ett stenhårt slagskott i krysset av Noah Welch.

Växjö hade sedan chanser att ta ledningen, men på tio sekunder i den tredje perioden avgjorde Luleå med två mål.

Fabricius styrde elegant in Robin Jonssons skott förbi Modig och direkt gick Luleå till anfall och Anton Hedmans skott letade sig in förbi en skymd Modig.

Chris Abbott fastställde sedan slutresultatet till 4-1.

– Mattias var otroligt bra i kväll och vi fick verkligen kriga för att få in puckarna bakom honom, säger Karl Fabricius till TT.

Tung förlust för Växjö som nu halkar allt mer efter i tabellen.

I slutet av den andra perioden blev det ett rejält slagsmål där Abbott-bröderna i Luleå rök ihop med Johan Andersson och Mikael Eriksson i Växjö. Samtliga spelare klarade sig utan matchstraff trots att handskarna rök i bråket.