Tung debut för Salak i Färjestads-tröjan

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-20

Släppte in fem mål i European Trophy-matchen mot Eisbären

Alexander Salak blixtvärvades efter att det blivit känt att Robin Rahm dopat sig.

På fredagen gjorde målvakten sin debut i Färjestadströjan och han tvingades släppa in ett mål redan efter tre minuter.

När matchen var slut hade han släppt in fem.

Alexander Salak – här i tjeckiska landslagströjan mot Finland.

Salak satt inte ens på bänken i den senaste European Trophy-matchen i onsdags mot Sparta Prag då han saknade rätt matchutrustning.

Till fredagens möte med Eisbären Berlin hade han dock fått tag på skridskor som passade och fick debutera i Färjestadströjan.

Men han fick en mardrömsstart.

Efter 3.39 satte Jeff Friesen 1–0 till Eisbären när Sanny Lindström var utvisad.

Pressen från det tyska laget var stundtals hård och i den andra perioden drog de ifrån till 3–0.

Två mål på 76 sekunder

Rob Zepp i Eisbären-målet storspelade och stod i vägen för många farliga Färjestadschanser men två mål på 76 sekunder gav liv i matchen i den andra perioden. Pelle Prestberg och Marcus Paulsson nätade.

Men sedan gick luften ur Karlstadslaget.

Floran Bush satte 4–2 och Stefan Ustorf satte 5–2 som också blev slutresultatet.