Frölunda avgjorde sent – efter Lindvalls räddning

Publicerad 2024-04-10

Gustaf Lindvalls superräddning hjälpte inte.

Frölundas Tom Nilsson avgjorde tredje matchen mot Skellefteå med två minuter kvar.

– Någon måste göra det, säger matchhjälten om avgörandet.

Med två minuter och elva sekunder kvar av matchen var det fortfarande mållöst i den tredje matchen i Scandinavium. Frölunda som låg under matchserien med 0–2 såg ut att gå mot ytterligare en förlängning.

Då klev Tom Nilsson fram och avgjorde på egen hand med ett skott förbi Gustaf Lindvall i målet. Sen kunde Max Friberg fastställa resultatet 2–0 med två sekunder kvar när han lade in pucken i tom kasse.

– Det är småsaker som avgör, det är en studs på någon eller vad som helst. Det är sånt som avgör i slutändan, säger Nilsson till Sportbladet.

Lindvalls otroliga räddning

Gustaf Lindvalls stod för matchens höjdpunkt. Det var en av de häftigaste räddningarna på länge som Linus Söderströms ersättare stod för i början av den andra perioden.

Skellefteåmålvakten slängde sig likt en fotbollsmålvakt och räddade skottet från Jayden Halbgewachs med klubban.

– Spelet stannar som upp och jag tänker att det är avblåst. Jag tar min vanliga runda i hörnet och kikar upp och ser att de har pucken och att han laddar för skott. Då är det lite ”panic mode”, säger målvakten.

Frölunda reducerade matchserien till 2–1 och lagen möts i Scandinavium igen på fredag.