Timrå tog en enkel seger mot Sundsvall

Publicerad 2012-09-01

Fyra mål inom loppet av sju minuter i andra perioden

Max Friberg.

Timrå mötte Sundsvall i sista omgången av årets SCA-cup och det märktes väl att lagen spelar i olika serier.

Timrå satte in segerstöten första halvan av andra perioden och ryckte till 5-0 som blev slutresultatet.

Efter några powerplay utan utdelning kunde Timrå tillslut ta ledningen genom Max Friberg. Han bröt in på mål från vänsterkanten och drog upp pucken bakom Gustavssons vänstra kryss.

I andra perioden fortsatte målskörden i ett högre tempo. 2.02 tog Jeremy Boyce-Rotevall vara på en målvaktsretur efter en bra uppåkning och skott av backen Jonathan Carlsson.

Kort efter tryckte sedan Joachim Rohdin in 3-0 på tennis och när matchuret tickade till 7:44 kunde Robin Persson åka rakt igenom sundsvallsförsvaret och sätta pucken på egen retur, 4-0

Spelarna kastade handskarna

Inte ens två minuter senare punkterades matchen genom Ludvig Nilsson som via stolpen satte 5-0. Luften hade då sedan länge gått ur Sundsvallsspelarna.

Tredje perioden slutade mållös men då visade båda lagen lite tändvätska.

Joachim Rohdin och Philip Bruggisser kastade handskarna, men den ena linjedomaren var alert och hann emellan innan slagsmålet bröt ut på riktigt. Båda fick dock lämna isen och gå och duscha efteråt.

Segern för Timrå innebar att laget tog en andraplats i turneringen som Modo vann.