Det ordnade tre poäng åt Skellefteå.

– Det blev matchavgörande, säger han.

Erik Forssell.

Det är sällan en tekning blir helt matchavgörande.

Men så blev det på Hovet i kväll. 6.20 in i den andra perioden, vid ställningen 2–1 åt gästande Skellefteå, var det tekning i Djurgårdens zon.

Erik Forssell slog pucken framåt förbi Djurgårdens tekare, tog med den och hittade en framstormande Petr Tenkrat framför Gustaf Wesslau i Djurgårdens mål. Tenkrat gjorde inget misstag utan sköt in pucken i mål.

– Så där gör man inte speciellt ofta. Men sedan var det bara att vänta på att han (Tenkrat) skulle komma in där. Det var skönt, säger Forssell till PPV.

Djurgården pressade

Djurgården, som pressade på hårt i den tredje perioden, reducerade i slutet av den andra perioden men lyckades aldrig kvittera. Forssells tekningsvariant räddade alltså laget.

– Det blev matchavgörande. Tillsammans med mycket annat förstås, säger Forssell.

Skellefteå kunde därmed ta sin tredje raka seger, och för sjunde raka matchen i rad poäng. Det bottentippade laget har alltså överraskat i säsongsinledningen.

– Vi har fått in bra spelare i laget som vi värvat. Dessutom har vi mycket bra juniorer som blir bättre spelare för att de blir äldre, säger Forssell till PPV.