Åslin: ”Är inga hard feelings”

Publicerad 2016-02-26

ÄNGELHOLM. Han var oönskad i Växjö och väntar på sitt genombrott. Nu har David Åslin gjort mål mot sin gamla klubb.

– Det är inga hard feelings, säger Rögleforwarden.

David Åslin.

I oktober 2014 bröt Växjö Lakers kontraktet med David Åslin. Efter det har Växjö vunnit SM-guld, samtidigt som den 26-årige forwarden alltjämt väntar på sitt genombrott i SHL.

I går visade han glimtar av sin potential och gjorde mål för Rögle – mot just Växjö.

– Det har varit lite grus i maskineriet, så det var skönt att jag fick sätta den. Synd att vi inte vann bara, säger Åslin.

”Många lägen”

Växjö segrade nämligen med 2–1. Liam Reddox gav gästerna ledningen i första perioden, innan det var dags för Åslin två minuter och 13 sekunder in i mittenperioden. Han vann puck i mittzon, chippade sig förbi en motståndarback, fintade bort målvakten Christopher Nihlstorp och rullade pucken i mål.

Men i tredje perioden satte Robert Rosén matchavgörande 2–1.

– Vi forcerade och hade många lägen. Jag tycker att det hade kunnat sluta lika, det var en ganska jämn match, säger Åslin.

När Rögle forcerade fick Åslin ett nytt läge att sänka sin gamla klubb när han fick ett fritt läge strax framför mål. Han skulle egentligen bara lägga in en backhand i öppet mål.

– Det är bara att lägga in den, men den fastnar lite på bladet. Det är sådana lägen man ska göra mål på. Det är jäkligt synd, säger han.

”Hade en bra tid där”

I Växjö hade Åslin svårt att platsa, sen blev det en sväng till Leksand. När han värvades till Rögle inför den här säsongen trodde många på ett genombrott. 48 omgångar in i SHL har det ännu inte kommit.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Fråga mig efter säsongen så kan vi utvärdera min säsong, säger Åslin.