Det tog åtta sekunder – sen hade Brynäs tagit greppet borta mot Växjö.

Direkt på nedsläpp gjorde Andreas Thuresson mål på passning från Greg Scott.

Efter att Växjö vunnit tekningen.

Brynäs IF
Andreas Thuresson.

Domaren släppte pucken och Växjö vann tekningen. Sedan sattes tonen för lördagens SHL-match mellan Växjö och Brynäs.

”Vet inte vad som hände”

Hemmalaget slarvade med pucken direkt, Greg Scott stal den, åkte sig fri och la in den på mål. Där stångade sig Andreas Thuresson fram och styrde in 1-0 när klockan bara hade hunnit ticka i åtta sekunder.

– Det var en bra start, säger Thuresson i C More Hockey.

– Jag vet inte vad som hände där. Vi får ett två mot ett-läge direkt efter teket. Jag går hårt på mål, Gregg lägger in den med en fin flipp och det är bara att styra in den.

”Det är oflyt”

En mardrömsstart minst sagt för hemmalaget.

– Det är oflyt, ett hopslag i mittzonen och två mot en. Det blir lite missförstånd men det är sånt som händer. Det går inte att gräma sig för det. Det är åtta sekunder och hela matchen kvar, säger Sebastian Erixon.
Med bara en knapp minut kvar av andra perioden kom nästa tunga slag när Brynäs Anton Rödin gjorde 2-0.

– Det är ett tufft mål efter åtta sekunder och ett nytt i slutskedet av andra, säger Växjö-tränaren Sam Hallam i C More Hockey.

I mitten av andra perioden stängde Sebastian Lauritzen matchen med 3-0. Det innebär att Växjö nu står utan seger, på två poäng, som jumbo i SHL. Brynäs har sju poäng efter fyra omgångar.