Färjestadsveteranen Christian Berglund var petad en lång period under hösten.

Berglund blev hjälte när laget besegrade Modo med 2–1.

Christian Berglund opererade ena axeln i somras och missade stora delar av försäsongen och samtliga träningsmatcher.

Han var oväntat tillbaka redan i SHL-premiären och gjorde en bra insats då. Därefter började det dock märkas att forwarden inte var sitt rätta jag.

Till slut ansåg Färjestadstränarna att veteranen behövde träna upp sin fysik och petade honom ur laget under nästan sex veckor.

Gjort underverk

Något som verkar ha gjort underverk.

Sedan Berglund, som tränade extra med J20-laget under den tid han ställdes utanför laget, fick chansen igen i början av december har han varit riktigt betydelsefull. På lördagen blev han hjälte när Modo besegrades med 2–1.

Berglund tog vara på en studs i kortsargen och överlistade Modomålvakten Anton Forsberg med en backhand från snäv vinkel när han prickade in 2–0 i den andra perioden.

– Lite instinkt och lite flyt, säger Berglund.

Målet visade sig räcka till seger.

Modo reducerade visserligen genom Joonas Lehtivouri men kom inte närmare än så.

– Första halvan av matchen var riktigt bra från vår sida, sedan avtog det och vi släppte in Modo. Det är försvarets förtjänst att vi lyckas vinna, säger Berglund.

”Färjestad var bättre”

Segersiffrorna var i underkant med tanke på den dominans Färjestad hade under första halvan av matcen. I första perioden var trycket enormt från hemmalaget.

18 skott på mål. 29 avslut totalt.

Men likt Modo har Färjestad svårigheter att göra mål för tillfället.

– Vi kunde ha punkterat matchen redan i första perioden. Men det är skönt att vi lyckas hitta en väg att vinna till slut ändå, säger Färjestads tränare Leif Carlsson.

Modotränaren Anders Forsberg kom inte med några undanflykter efteråt.

– Färjestad var lite bättre i dag och vi hade behövt lite extra tur för att vinna, säger Forsberg.

Modo räddades långa perioder av Anton Forsberg som räddade 32 skott. I Färjestads mål svarade Fredrik Pettersson-Wentzel också för ännu en bra insats. Den målsnåla matchen ska alltså inte enbart skyllas på ineffektiva utespelare.