Modo missade chansen att rycka – Tingsryd ovanför strecket

Publicerad 2018-03-04

Modo missade möjligheten att koppla ett grepp om den sista platsen till slutspelsserien.

I den viktiga matchen hemma mot rivalen Timrå förlorade de med 2–3.

I bottenstriden gick Tingsryd upp på säker mark efter seger mot Pantern. Troja/Ljungby är nere på 13:e plats inför sista grundspelsomgången.

Timrå öppnade målkontot först i länsderbyt mot Modo. Algot Landin petade (efter 5:37) in en puck som låg och drällde framför Erik Hanses mål.

Tre minuter senare var Timrå-keepern Henrik Haukeland huvudperson i en dråplig situation bakom sitt eget mål. Målvakten skulle skyffla bort pucken, men rensningen fastnade på Modos Magnus Häggström som enkelt kunde lägga in 1–1.

Ett resultat som stod sig – i tio sekunder. Längre dröjde det inte innan Timrå åter var i ledning. Jakob Olofsson fick en passning snett inåt bakåt och smällde in pucken i det bortre hörnet.

”Brutalt viktigt med poäng”

Modos Patrik Karlkvist kunde kvittera för Modo med tre minuter kvar av första perioden.

– De har fått deras mål gratis, men vi spelar egentligen bättre. Men vi slarvar för mycket. Det är brutalt viktigt att ta poäng, vi vill sluta åtta, säger Karlkvist till C More efter den första perioden.

Efter en mål- och händelselös andraperiod växlade Timrå upp i den tredje. John Westin avgjorde matchen 2.40 in i sista perioden.

– Derby mot Modo är alltid kul att spela. Vi hade egentligen inget att spela för, men vi gör en bra match. Det ska bli riktigt skoj med final mot Leksand snart, säger segerskytten Westin.

Södertälje åkte på en riktig propp på hemmaplan. Almtuna vann med hela 8–2, och tar sig upp på femte plats i tabellen.

I och med de tappade poängen missade även Södertälje möjligheten att rycka lite i kampen om den sista platsen till slutspelsserien. Det öppnar för Vita Hästen, som spelar mot AIK i skrivande stund.

Kvällens vinnare är Tingsryd. Laget vann borta mot Pantern med 4–2. Tack vare att Troja/Ljungby tappade poäng mot Oskarshamn så byter de båda lagen plats i tabellen.

Troja/Ljungby stod visserligen för en stark upphämtning borta i Småland – de gick från 2–4 till 4–4 i matchen sista minut. Alexander Lindqvist-Hansen gjorde mål med nio sekunder kvar av matchen, och när bara en sekund återstod smällde Tor Immo in pucken till 4–4.

Men Oskarshamn vann sedermera matchen på straffar och knep extrapoängen.

Tingsryd är med en match kvar i grundserien uppe på tolfte plats och säker mark, med två poäng ned till Troja/Ljungby.