Djurgården körde över Linköping

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-04-01

Djurgården kopplar greppet om matchserien efter bortavinsten med 3-1 mot Linköping.

Sena mål i första och andra perioden var nyckeln till segern.

3–1-målet kom med 15 sekunder kvar av andra perioden – när Andreas Jämtin satt utvisad efter en tackling i ryggen på Jimmie Ölvestad.

I slutet av den första perioden som var böljande och med få avblåsningar kunde Djurgårdens poängkung, Marcus Nilson, göra 1-0 efter att ha snärtat in en retur från Jimmie Ölvestad. Klockan stod då på 18.59.

Linköpings kvittering kom i mitten av andra perioden. Tony Mårtensson var den som lyckades överlista stabile Gustaf Wesslau i Djurgårdsmålet efter Djurgårdenbacken Marcus Ragnarssons klubba gått sönder.

Dif kontrollerade

Drygt sex minuter senare gjorde Andreas Engqvist 2-1 till bortalaget efter att Djurgården klarat två minuter i box play. Kristofer Ottosson spelare fram Engqvist som överlistade Fredrik Norrena. Men det räckte inte med det, för 15 sekunder från slutet av andra perioden gjorde Kristoffer Ottosson 3-1 – ytterligare ett psykologiskt mål för Djurgården. Andreas Jämtin satt då utvisad efter en tackling i ryggen på Jimmie Ölvestad.

I sista perioden var Djurgården närmare att göra ytterligare ett mål än Linköping är en reducering. Stockholmarna jobbade hårt med sin sarghockey och kunde långa stunder låsa fast pucken i offensiv zon.

– Vi fick den matchbild som ville med mycket skridskoåkning och aggressivt spel. Men vi får inte så långa anfall som vi ville, sa Hardy Nilsson till Canal plus.

Närmast en reducering var Linköping efter att man tryckt in Wesslau tillsammans med pucken in i mål, men domaren dömde bort det.