Publicerad 2022-11-26

Det går bra för Skellefteå.

I dag kom nästa seger.

Det blev 4–1 hemma mot Leksand.

– Jag tycker att vi är starka framför buren, säger Skellefteås Pär Lindholm som gjort tre mål på de två senaste matcherna till C More

Leksands IF

Även om Leksand hade majoriteten av avsluten (40 skott på mål) i den här matchen så stod Skellefteå för effektiviteten. När Leksand kom på besök så kammade man hem sjunde raka segern. Men det var, som skottstatistiken visar, ingen lätt historia.

– Det var jäkligt dåligt, passivt. Vi vet att vi möter ett offensivt skickligt lag, men vi kan inte ge de ytorna, säger Leksands Patrik Zackrisson till C More.

– Vi måste vara mer obekväma.

Det var dock Skellefteå som inledde bäst. Jonathan Pudas fortsatte att producera poäng och skickade in sitt åttonde mål för säsongen efter sju minuters spel. Han tilläts åka in och skjuta ett stenhårt slagskott.

Drog ifrån i tredje

Fem minuter senare var det dags igen. Leksand misslyckades att få bort pucken ur egen zon och Tom Kühnackl klev fram utan att göra några inga misstag till 2–0.

I den andra perioden, närmare bestämt sju minuter in, stod Oskar Lang för ett starkt byte när han vackert blev serverad av Matt Caito och bjöd på en reducering.

Effektiviteten i tredje perioden gjorde att Skellefteå drog ifrån ytterligare. Pär Lindholm och Arvid Lundberg gjorde varsitt mål.