Timrå tog andra segern i rad

Publicerad 2011-11-29

För en dryg vecka sedan fick Damien Fleury sparken av Luleå.

På tisdagskvällen var han het när hans nya klubb Timrå slog norrbottningarna med 2–1 efter straffläggning i Coop Arena.

Damien Fleury satte en av de två straffar som Timrå lyckades få in bakom David Rautio i Luleåkassen. Den första sattes av Timo Pärssinen, medan Luleå inte lyckades göra något straffmål.

– Det kändes mycket konstigt att vara här igen. För en vecka sedan var de mina lagkompisar, nu spelade jag emot dem. Men det var kul, säger Damien Fleury.

Timrås tränare Per-Erik Johnsson myste efter segern, lagets andra i rad.

Bra för gänget

– Det var trevligt att kunna följa upp segern mot Linköping i fredags med att vinna en gång till. Det är kanske första gången under säsongen. Det var nog rätt så bra för det här gänget, säger Timråtränaren.

– Och Fleury gjorde mål för tredje matchen i rad, det tackar vi för, säger han.

Segern ger elitseriens bottenlag hopp om att kunna arbeta sig upp i tabellen.

Matchen var ovanlig, bara en enda utvisning dömdes ut under tre perioder plus fem minuters förlängning.

Den enda utvisningen kom med en dryg minut kvar när Timrå schabblade vid ett byte och hade sex utespelare på isen.

– Den kom efter ett solklart missförstånd. Det var ju tråkigt förstås, för vi utsatte oss för en riktig risk där, säger Per-Erik Johnsson.

Tam inledning

Matchinledningen var tam, inte förrän i början av mittrundan blev det nerv på isen, efter att Timrå lyckats skapa tryck på Luleå.

Nio minuter in i andra perioden kunde Timo Pärssinen ge Timrå ledningen efter en snygg framspelning av Jonathan Hedström. En dryg minut senare kvitterade Luleå genom Konstantin Komarek. Österrikaren blev helt fri med Timråmålvakten och efter en Foppadragning sprätte han in pucken i mål.

I sista perioden tog Luleå över matchen, men Timrå försvarade sig bra, och hade utmärkte Joakim Lundström som sista utpost i målet.

Luleå fick som sagt ett numerärt överläge i slutminuten, och början av förlängningen och skapade två superlägen. Men Lundström räddade på mållinjen första gången, andra gången hade målvakten hjälp av ena stolpen.

Vid straffläggningen brände Johan Harju och Konstantin Komarek sina straffar för hemmalaget.

Men Luleå fick en poäng med sig från matchen, och har därmed tagit poäng sju matcher i rad.