Luleå hedrade Hans Norberg med tyst minut och seger

Uppdaterad 2012-11-04 | Publicerad 2012-11-03

Luleå hedrade avlidne ikonen Hans ”Nobbe” Norberg med en tyst minut.

Sedan besegrade laget Rögle med 1–0.

– Det är jättetragiskt. Det är många här i ishallen som har känt honom i många år, så det är ingen rolig nyhet, säger målvakten David Rautio till C More.

Tidigt i morse nådde Luleå av det tragiska beskedet att förre spelare och ledaren Hans Norberg avlidit vid 53 års ålder.

– Han var omtyckt av alla och en spjuver trots olyckan när han blev förlamad, säger Thomas ”Bulan” Berglund till Sportbladet.

Inför hemmamatchen mot Rögle hedrades Norberg med en tyst minut i Coop arena. Luleå spelade dessutom med sorgeband och på läktaren hade supportrarna satt upp en banderoll med texten "Vila i frid, Nobbe!".

Luleå tog sedan poäng för sjunde matchen i rad när Rögle besegrades med 1–0.

– Skönt med tre poäng, säger målvakten David Rautio, som höll nollan för tredje matchen i rad.

Två bra målvakter

Rautio menar dock att dödsbeskedet inte var något som laget tänkte på under matchen.

– Nej, det tror jag inte. När det väl är match är det hundra procent fokus, oavsett vad som har hänt utanför isen.

Starkt målvaktsspel av Rögles Martin Gerber bidrog starkt till att matchen blev målsnål.

Hemmalaget Luleå tog greppet om matchen i första perioden och Sami Sandell kunde skotta in 1–0 efter nio minuter när Rögle hade två spelare utvisade.

Linus Klasen stod för den suveräna framspelningen, från positionen bakom förlängda mållinjen.

Chanser åt båda håll

Skottstatistiken i första perioden slutade 15–4, men Rögle spelade upp sig i mittrundan och hade bud på kvittering. Dennis Everberg fick ett friläge efter en "indianare" från Kim Hirschovits, men David Rautio räddade med plocken.

Juhamatti Aaltonen blev fri med Luleåmålvakten i slutet av perioden, men sköt över.

Luleå började sista perioden darrigt, men när laget hittat sitt spel igen blev det inledningen till en massiv press mot Röglemålet. Men Martin Gerber storspelade och höll sitt lag kvar i matchen, bland annat vid två numerära underlägen.

Rögle nollat

Skåningarna fick några kontringslägen, men i motståndarmålet såg en annan storspelande målvakt, David Rautio, till att hålla tätt.

I slutet fick Gerber lämna kassen och Rögle satsade allt på att kvittera med sex utespelare, men chansningen bar inte frukt.