Vancouver bröt förlustsviten: ”Alla ansträngde sig”

Både Höglander och Pettersson målskyttar

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

ORLANDO. I natt kunde fansen i Vancouver äntligen le igen.

Efter mål av både Nils Höglander och Elias Pettersson bröt Canucks sin fyra matcher långa förlustsvit – och nollade Winnipeg.

– Det betyder mycket för hela laget, säger Höglander efter 4-0-segern.

Det har inte varit lätt senaste tio dagarna, livet som Canucks-supporter. Vad som än hänt i matcherna har hjältarna hittat sätt att förlora.

Sålunda vågade ingen andas ut ens när de startade tredjeperioden i nattens bortamatch mot Winnipeg med 3-0-ledning, för det har de gjort tidigare utan att det hjälpt.

Men den här gången höll manskapet från British Columbia hela distansen, en lysande Thatcher Demko vägrade släppa i några puckar och när tre och en halv minut återstod kunde Elias Pettersson, som dessförinnan också stått för en assist, fösa sitt nionde mål för säsongen i tom kasse.

– Det var en riktigt solid insats, alla ansträngde sig verkligen, säger coachen Travis Green.

”Något jag över en hel del på”

Nils Höglander hörde – som vanligt – till de mest framstående och styrde i ett powerplay i slutet av första perioden in sitt fjärde mål för säsongen.

– Det är något jag övar en hel del på, jag stannar ofta kvar efter träningarna och styr in skott, säger den 20-årige rookien under den virtuella presskonferensen efteråt.

I andra perioden försökte sig artisten från Bockträsk också på den typ av zorro-mål han blev berömd för hemma i SHL förra säsongen, men fullföljde aldrig riktigt.

– Det var en bra möjlighet att testa den varianten där, men det blev inget av det, konstaterar han.

Det finns dock ingen anledning att sörja spilld mjölk, eller zorro-mål – inte efter första segern på fem matcher.

– Det betyder mycket för hela laget, vi har omedelbart fått en bra känsla igen. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här, konstaterar Nils.

Nils Höglander gör 3–0.
Foto: FRED GREENSLADE / TT NYHETSBYRÅN
Nils Höglander gör 3–0.
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!