Experterna: Här är våra lag i Dream Team

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

På lördag drar en ny säsong igång av SHL.

Och därmed Sportbladets populära managertävling Dream Team 2019–2020.

Här tipsar SHL-experterna Tomas Ros, Hans Abrahamsson och Mats Wennerholm om några spelare de tror lite extra på.

Hans Abrahamsson om sitt lag:

▪▪ Jag tror mycket på Ersson, men det gäller också att Brynäs försvarsspel sitter. Sigalet lär bada i istid, inte minst i power play. Åtminstone så länge Söderström är kvar på andra sidan Atlanten. Alsing var grym förra säsongen och jag förväntar mig något liknande där. Uppsalapojken känns som en perfekt DT-spelare. Kan bara inte låta bli att ta ut Raymond/Holtz och vad kan egentligen gå fel när de får Josefson som center…?

Tomas Ros om sitt lag:

▪▪ Hade ett mål när jag tog ut laget: ”most bang for the bucks”.

Är sjukt nöjd med laget. Sigalet kommer ösa in assist och mål i Brynäs.

Rödin tycker jag är extremt prisvärd.

Holtz får vara med så länge han är med A-laget.

Mats Wennerholm om sitt lag:

Tränare

Jag tror på Rögle i vinter och då kommer det med automatik även gå bra för tränaren Cam Abbott i Sportbladets Dream Team. Tycker han var relativt billig och jag lyckades pricka maxgränsen 50 miljoner med honom i laget.

Målvakt

Här lägger jag mest pengar och väljer utan tvekan Joel Lassinantti. Han spelar bakom SHL:s tätaste försvar. Luleå släppte in minst mål under grundserien i fjol och jag tror det blir samma sak i vinter.

Backar

Jag satsar ungt här också. Jag tror Linus Arnesson får ett lyft nu då han har flyttat till topplaget Färjestad. Och Olle Alsing fick sitt genombrott i Djurgården redan förra säsongen. Jag tror han bli ännu bättre nu.

Forwards

Här satsar jag verkligen ungt, då jag väljer Djurgårdens 17-åring Alexander Holtz och dessutom har honom som lagkapten. Det är en rejäl chansning, men killen har visat att han kan göra mål även på den här nivån. Dominik Bokk trodde jag skulle explodera i Växjö i fjol, men hoppas genombrottet kommer i Rögle i stället. Han har alla verktyg. Sista forward blir Juuso Ikonen i HV71. Han kan producera i rätt omgivning.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN