Smällen: Tvingas byta efter två (!) minuter

Publicerad 2022-12-28

Oskarshamns målvakt Joe Cannata tvingades till ett byte efter två minuter.

Ändå lyckades man bortaslå Linköping med 4–2.

Det tog exakt 126 sekunder för Linköping att ta ledningen i hemmamötet med Oskarshamn. Henrik Törnqvist höll sig framme framför offensiv kasse och petade in pucken till 1–0.

Vid målet kolliderade Oskarshamns Robin Norell med målvakten Joe Cannata. Han såg ut att få ont och fick sedan hjälpas av isen och haltade vid båset. Burväktaren ersattes av Tim Juel i en match där man visade styrka och vann med 4–2.

– Det var längesedan man spelade, annars har man lätt att tagga till, säger Tim Juel till C More.

– Bra att man får mycket att göra på en gång.

Svängig match

Oskarshamn svarade kort efter Linköpings första mål. Sex minuter senare kvitterade nämligen just Brace.

Antti Suomela, som serverade Brace, till Oskarshamns första mål slog sedan själv till i andra perioden. Suomela petade listigt in pucken ovanför Marcus Högbergs ben i LHC-målet.

Linköping kom sedan med ett nytt mål.

Christoffer Ehn tog, när 15.34 stod på klockan, med sig pucken många meter för att sedan ”snubbla” in ett mål.

Tidigt i tredje perioden återtog Oskarshamn ledningen. Jiri Smejkal lirkade in pucken till 3–2 efter en spelvändning. Matchen slutade sedan 4–2.

– Spelar vi så här som vi gör i dag så kommer vi att göra mål, säger Klas Östman, Linköping-tränaren, till C More och poängterar en besvikelse med förlusten.