Poängkungen sänkte Örebro

Publicerad 2023-12-28

Het, hetare – Ty Rattie.

Kanadicken öser in poäng och mot Örebro satte han 0–1, passade till 2–3 och noterades därmed för poäng i sjunde matchen i följd.

Formstarka Linköping mot formsvaga Örebro – det var de statistiska förutsättningarna inför matchen i Örebro på torsdagskvällen.

Men matchen blev avsevärt mer jämn än vad formtabellen skvallrat om.

Gästerna tog ledningen via poängkungen Ty Rattie i den första perioden. Det var kanadickens 30:e poäng den här säsongen och nu har han målat i fyra matcher i följd och är noterad för poäng i sju raka matcher.

Örebro kom tillbaka i matchen två gånger, 1–1 och senare 2–2.

Ty Rattie jublar efter 1–0-målet.

31:a poängen

Men Linköpings förstakedja med Sebastian Strandberg, Ty Rattie och Remi Elie såg till att Linköping en tredje gång tog ledningen i den sista perioden. Man hade lekstuga i Örebros zon och till slut fick Strandberg öppet mål och satte avgörande 2–3.

Assist från Rattie, hans 31:a poäng säsongen 2023–24 och på de fyra senaste matcherna har han imponerande fyra mål och tre assist.

– Tycker stundtals att Örebro är bättre oss, men vi har Sveriges bästa målvakt därbak och vi kan släppa till lite extra chanser. Vi är trygga hela tiden och stressar inte upp oss. Vi har en ruggigt bra offensiv den här säsongen, säger Sebastian Strandberg till TV4.

Linköping seger i Närke innebär att Linköping nu slagit alla lag i SHL den här säsongen samt att man även små-dödar spöket Behrn Arena. Man hade endast en seger på 13 försök i Närke, men nu förbättrade man även den statistiken.