Mål för laget – då vägrade de titta

Publicerad 2013-12-14

Märkliga scener när Örebro slog Färjestad

Det tog fyra minuter och 41 sekunder för Christian Berglund att ge Färjestad ledningen mot Örebro.

Då vägrade de tillresta fansen att titta.

Med ryggarna mot isen protesterade FBK-supportrarna mot det omdiskuterade förslaget till en ändring av SHL.

Ingen kan ha undgått förslaget om att göra om SHL i grunden. Hockeyligan för bland annat diskussioner om att skrota kvalserien och ge ekonomiskt starka allsvenska klubbar wild card till högstaligan.

Kraftiga protester

Sedan diskussionerna blev kända har supportrar till lag i både SHL och Hockeyallsvenskan protesterat mot förslaget. På lördagen visade de betalande åskådarna återigen vad de anser om diskussionen.

När Christian Berglund gav Färjestad ledningen borta mot Örebro tystnade hemmafansen – och bortasupportrarna. FBK-fansen valde, istället för att fira, att stå med sina ryggar mot isen i protest. Sedan kom svensk hockey att visa sig från sin bästa sida.

Vid ställningen 2-2 satte Per Åslund, vad många trodde var segermålet, för FBK med 17:27 på klockan i den tredje perioden. Men det skulle bli ett drama.

Otäck bentackling

Bara 27 sekunder efter målet kvitterade Örebro igen. Tim Wallace slog en passning snett över offensiv zon till Henrik Löwdahl som nöp direkt och mycket vackert gjorde 3-3.

– Vi får knappt ihop tre kedjor. Vi tappar många viktiga pjäser men jag tycker ändå det är ett bra krigande på gänget, säger Färjestads tränare Leif Carlsson i C More.

Det bäddade för rysaren som slutade först i förlängningen där Jared Aulin avgjorde, i power play efter en tavla av målvakten Danny Taylor.

– Ibland skjuter man inte tillräckligt. Jag såg att deras back fuskade högt och tänkte att Danny skulle tro att jag skulle söka en passning så jag la den mot mål och det fungerade, säger matchhjälten.

Betydligt tråkigare scener var det i mitten av den andra perioden när Anders Bastiansen skadade sig otäckt efter en knätackling från Marcus Weinstock, som fick matchstraff.

– Jag tror inte det ser så bra ut, säger Leif Carlsson om skadan på Bastiansen.

Under kvällen släppte SHL ett öppet brev som svar på kritiken. Läs hela här!