Olaussons dubbel räckte till ny vinst

Uppdaterad 2013-02-22 | Publicerad 2013-02-21

Två mål av Niklas Olausson.

Det räckte för att elitseriefyran Luleå skulle vinna borta mot Växjö med 2–0.

Efter att Växjö tappade ledningen sent senast mot tabellåttan Brynäs försvann i stort sett slutspelschansen för smålänningarna.

Det gjorde att avståndet utökades till tio poäng, samtidigt som AIK finns däremellan också. Ett avstånd som var intakt efter torsdagskvällen.

Detta eftersom både Växjö och Brynäs förlorade.

I stället får Växjö sikta in sig på att undvika kvalserien. Då även elvan Timrå blev poänglös i omgång 50 är avståndet fortfarande åtta poäng.

Mållösa perioder

Matchen mellan Växjö och Luleå var inget direkt underhållande möte.

Först efter två mållösa och väldigt sega perioder kom det första målet. Luleå avgjorde matchen på drygt två minuter tidigt i den tredje. Niklas Olausson blev målskytt båda gångerna.

Först sköt han 0–1 från kanten bakom hemmamålvakten Mattias Modig, som har just Luleå som moderklubb.

Det andra målet kom i box play när Växjö slarvade. Olausson åkte sig fri och la upp en backhand högt. Detta var hans femte mål mot Växjö den här säsongen.

Segern var Luleås åttonde raka mot Växjö, som endast tagit en poäng på dessa matcherna. Luleå är fortsatt fyra i elitserietabellen.