Favorittippade Malmö krossade Björklöven

Publicerad 2014-09-11

MALMÖ. Malmö visade varför man är favorittippat när man krossade bottentippade Björklöven med 6–1.

Matchen tog i princip slut redan efter två minuter och en sekund när Björn Svensson rundade kassen och satte ettan på sitt tredje skottförsök. Efter ledningsmålet dominerade Malmö fullständigt perioden ut.

Utöver de två mål som Björn Svensson, med sitt andra, och Mattias Persson gjorde skapade Malmö mängder av chanser medan Björklöven hade svårt att komma ur egen zon.

Tony Romano briljerade med sin teknik och snabbhet men satte inte de klara chanser han tog sig till, vilket han fortsatte med i den andra perioden.

En period som Björklöven startade lite mer offensivt i men laget straffades med ett snyggt kontringsmål av Malmö som Mattias Persson satte efter fint samspel med Tobias Ericsson och Frederik Storm. Joey Tenute gjorde sedan 5–0 innan Björklöven fick in ett reduceringsmål av William Quist som gick runt kassen och sen satte en retur på eget skott.

Spel mot ett mål

Efter två perioder var skottstatistiken 32–9 i Malmös favör (18–4 och 14–5). Vilket säger precis hur matchen såg ut.

Malmöspelarna var individuellt skickligare, snabbare och starkare och dessutom fungerade Redhawks bättre som lag än på flera år. Tidigare säsonger har man haft en tendens att slappna av mot sämre motstånd men i kväll var det full satsning hela tiden.

Skadeskjutet lag

Björklöven saknade sju av sina ordinarie spelare på grund av skador från försäsongen och blev ingen ordentlig värdemätare för Malmö. Umeålaget hade klara problem att spela sig till ordentliga målchanser och hade även svårt att hänga med i Malmös uppskruvade tempo. Kevin Lindskoug i målet svarade för massor av bra räddningar vilket höll nere förlustsiffran.

För Malmö var det enda negativa i premiären att Jens Olsson fick benet vikt under sig i ett fall och tvingades att gå av isen utan att komma in igen.

Skottstatistiken blev till slut 49–13 totalt.