Skellefteå vände och vann

Publicerad 2019-03-02

Skellefteå kämpade sig tillbaka från 0–2-underläge och kunde besegra Brynäs för andra gången på 48 timmar.

En kämpainsats från hemmalagets sida gav vinst med 3–2 efter att Jonathan Pudas pangat in segermålet i förlängningen.

Brynäs IF

Nu har Skellefteå skaffat sig ett bra läge i kampen om kvartsfinalplatserna.

Och det doftade verkligen slutspel om den här matchen.

Kampen, tempot och intensiteten var av slutspelsklass trots att både Brynäs och Skellefteå är lag med en rejält darrig formkurva.

Skellefteå med fem raka hemmaförluster bakom sig mötte ett Brynäs med fyra raka förluster i bagaget. Ändå sprakade det om den här matchen.

Smakstart

Brynäs fick en smakstart och hade ledningen med 2–0 innan sju minuter hade spelats.

Först i målprotokollet blev Nicklas Danielsson som efter 5.48 utnyttjade en chans som egentligen inte var någon riktig chans. Skellefteåmålvakten Mantas Armalis har dragit ett tungt lass på sistone som ständig förstemålvakt när kollegan Gustaf Lindvall varit skadad och visade lite oskärpa när han släppte en enkel retur som Nicklas Danielsson kunde slå in ur liten vinkel.

Bara minuten efteråt utökade Brynäs sin ledning i numerärt överläge när Ryan Gunderson prickade rätt från blålinjen.

Skellefteå jobbade oerhört för att ta sig in i matchen och till slut kom både en reducering och kvittering.

Jonathan Pudas avgjorde mot Brynäs för andra gången på 48 timmar.

Hjälte igen

Mitt i den första perioden kom hemmalagets första mål när Skellefteå stormade fram  på bred front och Adam Pettersson hittade en helt ensam Linus Lindström mitt i slottet.

Mittenperioden fortsatte i samma fart och till slut kunde Skellefteås veteranback Fredrik Lindgren panga upp 2–2 i krysset bakom Brynäsmålvakten Joacim Eriksson.

Skellefteå var laget som förde befälet och trissade upp tempot till svindlande höjder utan att Brynäs gav vika. Den tredje perioden blev mållös och det hela fick avgöras på övertid, precis som när lagen möttes i Gävle 48 timmar tidigare.

Rysaren fortsatte i förlängningen där till slut hemmabacken Jonathan Pudas kunde avgöra med ett dundrande slagskott.

Pudas blev därmed matchhjälte för andra matchen i rad. 48 timmar tidigare var det han som ordnat extrapoängen för Skellefteå i straffläggningen när lagen möttes i Gävle.

GÅ 2 FÖR 1 PÅ SHL: Stötta ditt lag! Max 2 biljetter per pluskund.