Tredje raka finalen – efter drömmålet

Publicerad 2013-04-05

”Han får åka tunnelbana”

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Skellefteå är i SM-final och det var Petter Emanuelsson som tog dem dit – med tunnelbanan.

Den åkte Jonas Almtorp på när matchhjälten tunnlade Linköpingsspelaren och lyfte in matchavgörande 2-1 i 3-1-segern.

Skellefteå är i SM-final för tredje året i rad. Matchserien mot Linköping avgjordes på fredagen när hemmalaget tog sin fjärde raka seger i matchserien, efter LHC:s inledande enda.

Lyfte in en backhand

Tillskillnad från i alla (!) andra av semifinalerna slutade inte fredagens match 2-2 efter ordinarie speltid. Istället kunde Jimmie Ericsson sätta 3-1 med bara tre minuter kvar av matchen efter att Petter Emanuelssons 2-1-mål tvingat upp Linköping i banan. Det var också det målet som var matchens behållning.

Drygt tolv minuter in i den sista perioden tunnlade 21-åringen Jonas Almtorp och lyfte sedan in pucken bakom Christian Engstrand med en backhand.

”Får åka tunnelbana”

– Jag får dropp av Melker (Karlsson) och har hyfsad fart. Jag tror att försvararen tror att jag ska skjuta så jag fintar honom. Det är svårt för målvakten eftersom han måste göra en sidledsförflyttning och då skjuter jag mot krysset han kommer ifrån. Det var riktigt skönt att se den gå in, säger hjälten till Sportbladet.

En fullträff som trots Emanuelssons ödmjukhet måste beskrivas som ett drömmål.

– Det är den där underbara dragningen som Almtorp får åka tunnelbana på. Sedan skjuter han precis när han får pucken över på backhand. Det är ett riktigt, riktigt vackert mål, säger experten Arto Blomsten i C More Sport.

Nu blir det kanske inte tunnelbana till SM-finalen men Skellefteå kan mycket väl slippa flyget då Norrlands-konkurrenten Luleå leder den andra semifinalserien med 3-1 mot Färjestad.