Publicerad 2024-02-01

Växjö kopplar ett hårdare grepp om serieledningen.

Under torsdagen plockade laget tre viktiga poäng borta mot Rögle.

Det efter vinst med 2–1.

Serieledarna Växjö blev nollade sist mot Luleå. I matchen mot Rögle blev det två mål framåt, vilket räckte för att bärga hem segern denna gång. Inte var det målkungen Marcus Sylvegård som stod för produktionen och inte heller Joachim Blichfeld som nätat tre bortamatcher i följd.

Nej, i stället var det Noah Östlund som klev fram. Det var i mitten av den första perioden som Växjö fick spela matchens första powerplay. Kalle Kossila hittade då fram till Östlund som kunde pricka in 2–1, vilket innebar att bortalaget vänt på matchen.

– Det är självförtroendet och att våga göra grejer därute, jag tycker att jag har lyft mig i mitt spel och det är skönt att få utdelning också, säger Östlund.

Tog timeout

Trots att det var långt ifrån lagets bästa insats lyckades Växjö hålla emot.

Med två minuter kvar valde Rögle att timeout och plocka in Christoffer Rifalk i båset. Ängelholmslaget hade knappt något skott på mål under periodens slut, utan fick acceptera ett nytt nederlag.