AIK:s fiasko: Fyra insläppta – på fem minuter

AIK:s fiasko mitt heta toppstriden:

Förlust hemma mot Västervik efter fyra baklängesmål – på fem minuter.

Laget buades ut av sin hemmapublik och tappade andraplatsen.

– Jag vet inte vad jag ska säga, suckar Jens Jakobs efter 4–7-förnedringen.

AIK hade nyligen ett järngrepp om andraplatsen i tabellen, den som innebär hockeyallsvensk final och drömläge att nå direktkvalet mot SHL.

För två omgångar sedan hade laget fyra poäng till godo på Leksand.

Nu har gapet försvunnit – och Leksand har gått förbi.

Samtidigt som Dala-laget körde över Almtuna med 9–0 (!) var AIK likblekt hemma på Hovet.

Buades ut

AIK tog förvisso ledningen redan tre minuter in i matchen, men i slutskedet av andra perioden rasslade det till i det egna nätet – fyra gånger på kort tid.

AIK tappade 1–0 till 1–4 på bara fem minuter och när signalen ljöd efter två perioder buade de flesta av de 3 314 i hemmapubliken ut laget.

– Om vi ska vara topp-två kan vi inte hålla på så här. Det är fel tillfälle att göra en sådan här dålig match nu, säger Jens Jakobs.

Buropen gav viss effekt.

AIK ryckte upp sig i den tredje perioden och tryckte in ett tidigt reduceringsmål genom Eric Norin.

Slutade med förnedring

Men närmare än så kom inte hemmalaget.

Det blev aldrig ens spännande.

Västervik utökade till 5–2 efter 9.36 och då valde delar av publiken att lämna Hovet och gå hem.

Innan slutsignalen ljöd, och inför nästan tomma läktare, hade AIK tappat ytterligare och åkt på en rejäl smocka.

3–6, 3–7 innan ett tröstmål av hemmalaget fastställde slutresultatet 4–7.

– Jag vet inte vad jag ska säga... Det är tungt just nu, det här var onödigt. Jag vill inte skylla på något, det är bara att tänka om och köra på, säger Jakobs.