Omdiskuterat mål av Djurgården

Djurgårdens Mika Zibanejad ordnade 3-2-målet som senare innebar förlängning.

Hemmapubliken var dock rasande då 17-åringen styrde in pucken med skridskon.

– Det är en dirigering mer än en sparkrörelse, säger experten Thomas Johansson i Canal Plus.

14 minuter och elva sekunder var spelat av den tredje perioden i den sjunde matchen när en skridsko kunde ha avgjort kvartsfinalserien mellan Djurgården och Luleå. 17-årige Mika Zibanejad styrde in Marcus Krügers passning med skridskon till 3-2.

Ringde på målet

Domarna ringde på målet men videodomaren tog, med hjälp av assisterande domarchef Lars-Johan Ryhed, beslutet att godkänna segermålet.

– Det är en dirigering mer än en sparkrörelse. Han lyfter inte på skridskon, sparkar inte som i fotboll utan vinklar in den, säger experten Thomas Johansson.

Innebar förlängning

Regeln ger också Johansson rätt i resonemanget:

”Så länge skenan är i isen får spelare dirigera in pucken i mål med skridskon. Dock får det inte vara någon sparkrörelse”, lyder regeln.

Målet innebar förlängning sedan Simon Hjalmarsson kvitterat i slutminuterna. Där föll till sist ändå Djurgården efter Robin Jonssons segermål.