Publicerad 2012-08-24

Norrbottningarna är på väg mot slutspel i European Trophy efter vinst med 6-2

Jonas Rönnqvist

Luleå toppar divisionen med fyra segrar av fyra möjliga efter kvällens vinst mot Kometa Brno

Norrbottningarna avgjorde tillställningen i tredje perioden och fick med sig komfortabla 6-2.

- Det var starkt att vinna, men jag tycker inte att vi gör någon speciellt bra match, medgav Jonas Rönnqvist, tränare i Luleå efter slutsignalen.

Pang, pang, pang. Tre mål från Luleå i den första perioden när laget mötte Kometa Brno i Kajok Arena. Pavel Skrbek, Linus Persson och Cam Abbott stod för showen. Redan då kändes matchen denna fredagskväll avgjord.

Men Kometa Brno, som ligger sist i den nordligaste divisionen, bjöd ändå upp till kamp när man med tolv sekunder kvar av första reducerade in 2-3. Målkungen Miroslav Holec gav hemmalaget hopp.

David Rautio stängde igen

Matchen var chansrik och i andra klev David Rautio i Luleås mål fram och svarade för flera avgörande räddningar och lämnade den perioden mållös.

I tredje visade Toni Koivisto upp sig rejält. Han gjorde två av Luleås mål i sista och var en bidragande faktor segern

Pricksköt pucken i krysset

Matchens fullträff till slutresutatet 6-2 stod också Koivisto för när han retfullt enkelt drog pucken mellan den tjeckiska backens ben och sedan pricksköt pucken upp i krysset.

– Någonstans är det starkt att vinna trots att man inte spelar på topp. Det är en riktigt bra seger för oss, säger Jonas Rönnqvist, tränare i Luleå till Norrbottens Kuriren.

Luleå kan nu ladda om, nästa match i European Trophy spelas på söndag - på bortaplan mot HC Plzen 1929.