Laines slalomtur knäckte Brynäs

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2009-12-10

Brynäs segersvit över

Även serieledande HV 71 förlorar ibland. Men inte två gånger i rad. HV reste sig efter hemmaförlusten mot Modo och vann 3–2 mot formstarka Brynäs i Gävle.

– Vi visade tålamod och det betalade sig, sade Teemu Laine som gjorde matchens snyggaste mål.

Brynäs hade problem att få ihop lag före match. Målvakten Jacob Markström blev skadad på förmiddagens värmning. Flera ordinarie backar tvingades också lämna återbud. Ändå stod Brynäs upp bra mot serieledarna från Småland.

– Brynäs var bra, det visste vi också att de skulle vara, sade Laine ödmjukt efter matchen. Men vi visade bra tålamod och det fick vi betalt för i tredje perioden när vi satte chanserna. Vi hade skapat en hel del chanser tidigare i matchen som vi inte gjorde mål på.

Tog över matchen

Laine själv gjorde 2–1 tidigt i sista perioden när HV allt mer börjat ta över matchen. Han fick pucken av Janne Niinima i egen zon och satte fart framåt. Full fart.

– Jag hade bra fart redan när jag fick pucken och fick mer och mer ytor ju längre jag åkte, till slut blev det "från kust till kust". Det fanns alternativ att spela men jag bestämde mig snabbt för att skjuta och hittade plats för skottet på målvaktens plockhandssida, sade Laine nöjt.

Utan tvekan ett riktigt snyggt mål.

Unge HV-backen Adam Almquist ökade till 3–1 och då verkade matchen avgjord. Brynäs skapade dock spänning genom att reducera, plockade också ut målvakten Eddie Läck men fick inte in någon kvittering. Efter fem matcher på rad utan förlust blev Brynäs snygga svit bruten.

Inte två förluster i rad

Serieledande HV 71 har efter 30 omgångar förlorat nio matcher. Men aldrig två i rad, en styrka.

– Det är bra. Vi är ett starkt lag. Det är många spelare som varit i klubben länge och det känns som vi är en stor familj.

Förbundskaptenen för JVM-laget, Pär Mårts, fick starka formbesked av två forwards. Mattias Tedenby i HV och Jakob Silfverberg i Brynäs gjorde var sitt mål och tillhörde de bättre i respektive lag.