Fick matchstraff – efter tre minuter

Publicerad 2022-02-05

Det blev en kort match för Växjös Martin Lundberg.

Redan tre minuter in i mötet med Malmö fick han matchstraff – efter en knätackling på Emil Sylvegård.

Det hela skulle bli kostsamt för smålänningarna.

– Han kommer lite sent i situationen, säger C Mores Staffan Kronvall i sändning.

Det blev en mardrömsstart för Växjö i hemmamötet med Malmö. Efter drygt en minut släppte de in mål och bara några minuter senare fick Martin Lundberg gå till omklädningsrummet och duscha.

I en situation i offensiv zon kom Lundberg sent och träffade Emil Sylvegård rakt över knät. Malmös toppspelare blev liggandes och rullade sig i smärtor innan han fick hjälp ut i båset. Sylvegård försökte att spela vidare, men gav sig sedan ut i omklädningsrummet. Domarna dömde matchstraff.

– Det är en hög skaderisk, jag tror inte att det kommer bli något förlängt straff. Det är inte någon hög hastighet eller full kraft. Jag har förståelse för att domarna tar det beslutet, säger C Mores expert Staffan Kronwall.

I det efterföljande numerära överläget utökade Malmö till både 2–0 och 3–0.

Rapporter i den andra perioden gjorde gällande att Sylvegård skadat det inre ledbandet, han förväntas bli borta i 1–4 veckor.

– När jag hör det tänker jag att det är en lindrigare variant, säger Kronwall.

Målkalas följde

De tidigt insläppta målen skulle bli kostsamt för Växjö, men matchen blev ett målkalas. Hemmalaget reducerade tidigt i den andra perioden innan Malmö utökade igen. Växjö gav sig dock inte och innan perioden var slut stod det 3–4.

I slutakten utökade Malmö ytterligare. Trots att Växjö reducerade ännu en gång räckte det inte hela vägen. Skånelaget gjorde både 6–4 och 7–4 innan matchen var över.

Tre viktiga poäng för Malmö i bottenstriden som i och med segern bröt en fyra matcher lång förlustsvit. Segern var också Tomas Kollars första som huvudtränare och Malmös första på bortais sedan den 18:e november.

– Det är skönt såklart. Det var en känslomässig berg-och-dalbana där ett tag, säger han till C More efter matchen.