Linköping sänkte succéspelaren

Söderström utbytt för Skellefteå

Publicerad 2023-01-07

Linköping stod för en uppvisning i effektivitet.

Hemmalaget fick Skellefteåmålvakten Linus Söderström utbytt i den andra perioden.

– Jäkla fin lördag för oss, säger Christoffer Ehn efter 7–4-segern.

16 raka segrar blev det innan Skellefteå åkte på pumpen mot Oskarshamn senast.

I dag inkasserades andra raka nederlaget när Linköping vann med hela 7–4 på hemmaplan.

Bytte målvakt

Matchen var i princip avgjord en bit in i den andra när 19-årige Mattias Hävelid sedan satte sitt första SHL-mål i karriären fram till 4–0.

Fullträffen gjorde att ligans statistiskt bästa målvakt, Linus Söderström, fick nog.

Rekordmannen, flest minuter utan insläppt mål i SHL:s historia, byttes av mot Alexander Hellnemo efter fyra insläppta på tio skott.

Hattrick

Men ett ruskigt effektivt LHC gjorde ytterligare tre mål i matchen på bara totalt 17 skott.

I Hemmalaget var Patrick Russell poängbäst med fyra assist samtidigt som Christoffer Ehn svarade för ett hattrick.

– Jäkla fin lördag för oss. Fint stöd som vanligt och fantastiskt sköna poäng. Senast jag gjorde hattrick var i juniortiden, det är ändå något man tänker på då och då att få göra ett hattrick, säger Ehn i C More.

Målvakten Marcus Högberg räddade 34 skott.