Fick pucken i byxan

Alexander Wennberg gav Djurgården ledningen mot Leksand.

Sedan svarade 18-åringen för säsongens märkligaste mål.

– Man tror man upplevt allt inom den här sporten men det händer nya saker hela tiden, säger Viasat Hockeys expert Harald Lückner.

Djurgården rivstartade mot Leksand och tog ledningen efter att Alexander Wennberg gett laget ledningen i den 12:e minuten.

Tre minuter in i den andra satte 18-åringen 2-0, men det var efter en märklig sekvens.

Videogranskade målet

Dustin Johner slängde in pucken mot mål där Wennberg dök up och på något sätt lyckades få pucken i byxan. Djurgårdaren åkte sedan in i målet och pucken trillade ur byxan och in i mål.

– Man tror man upplevt allt inom den här sporten men det händer nya saker hela tiden, säger Visat Hockeys expert Harald Lückner.

Wennberg själv:

– Jag har lite tur. Det är Johner som skjuter och så tror jag att den tar på målvakten. Sedan känner jag hur den sitter fast på byxan så jag försöker åka in i mål och det blev ju det så jag gjorde väl rätt där.

Efter videogranskning godkände domarna målet. Djurgården vann till slut med 6-2.