Pettersson firade match 100 med mål 40 i NHL

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Elias Pettersson spelade sin 100:e NHL-match i natt – och firade med karriärens 40:e mål.

Bara tre andra Vancouver-spelare i historien har nått den milstolpen lika snabbt.

Det var överhuvudtaget en speciell natt i Vancouver. Daniel och Henrik Sedins mångårige kedjekamrat Alex Burrows valdes under en ceremoni före första nedsläpp i Canucks så kallade ”Circle of Honor” – och hyllades med ett emotionellt tal av tvillingarna.

– Om mina spelare blev inspirerade? Jag hoppas det. Det är viktigt att de får höra om hur viktiga spelare som Burrows är för den här organisationen, säger nuvarande coachen Travis Green.

Det såg onekligen så ut. Hemmalaget startade i ett furiöst tempo och skaffade sig 4-0-ledning redan i första perioden.

Då passade också Elias Pettersson på att fira sitt eget lilla jubileum. Han spelade sin 100:e NHL-match och i ett powerplay mitt under blitzen i inledningsperioden dök han upp framför Anders Nilsson i Ottawa-kassen och styrde in karriärens 40:e mål.

Bara tre andra Canucks-spelare i historien har lyckats göra 40 under sina 100 första matcher: Pavel Bure (64), Brock Boeser (47) och Tony Tanti (44).

Även svenske backen Oscar Fantenberg gjorde mål – sitt första som Canucks-spelare.

▪▪▪

I San Jose såg Melker Karlsson redan efter två och en halv minut till att Sharks fick 1-0-ledning mot Washington – men det var det enda roliga som hände för hemmalaget.

Capitals tog snabbt över, vände och vann med 5-2.

Slutet blev stökigt då Evander Kane sänkte backen Radko Gudas med en tackling i huvudet. Ny avstängning lär vänta för Kane.

Carl Hagelin var tillbaka på isen för Caps efter nästan en månad på skadelistan, men Nicklas Bäckströms comeback dröjer ytterligare någon eller några dagar.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!