Växjö vann enkelt i Smålandsderbyt – Suomela mållös

Växjö körde över Oskarshamn – samtidigt som målsprutan Antti Suomela blev mållös.

Fössta tossdan i mass.

Då drabbade Växjö och Oskarshamn samman i ett på förhand hett Smålandsderby.

Men det blev aldrig särskilt hett.

Hemmalaget var starkast från start och vann enkelt med 3–0.

– Det var väldigt skönt att få tvåla dit dem idag efter att ha förlorat tre raka mot dem. Vi vinner förtjänstfullt, säger Växjökaptenen Erik Josefsson till C More efter segern.

Den stora segerorganisatören var Lukas Bengtsson. Backen visade prov på en bred repertoar när han låg bakom två av hemmalagets tre mål.

Jayden Halbgewachs och Lukas Bengtsson jublar efter 3–0

Bengtsson med dubbla assist

Det första kom halvvägs in i den första perioden, efter att nämnde Bengtsson bjudit på några läckra dragningar innan han avlossade bössan från ”slottet”. Returen hamnade hos Robert Rosén – som enkelt kunde raka in pucken med en backhand.

Dessförinnan hade Växjö haft en puck i mål, men målet dömdes bort efter videogranskning.

Det dröjde sedan till minut sex i mittperioden innan nästa mål föll. Målskytten hette Glenn Gustafsson, som satte dit pucken i powerplay efter ett vackert förarbete av just det, Lukas Bengtsson.

Ett par minuter senare kom det matchavgörande 3–0 -målet, när Jayden Halbgewachs styrde in Ludvig Claessons skott från blå.

”Finns både bra och dåliga grejer”

Oskarshamn och skytteligaledaren Antti Suomela fick inte till spelet och kunde egentligen aldrig hota Växjö.

– Det finns både bra och dåliga grejer att ta med. Vi får spara målen till en match vi kan vinna kanske, säger Oskarshamns tränare Martin Filander till C More efter matchen.