Växjö vände efter dubbla mål av 18-åring

Publicerad 2017-12-09

Jonas Röndbjerg blev stor matchhjälte när Växjö vände 0–1 till 3–1 hemma mot Örebro.

Den 18-årige talangen stod för två mål och såg till att Växjö rycker i tabelltoppen.

Jonas Röndbjerg kom till Växjö inför den förra säsongen och noterades då för fem SHL-matcher, men höll främst till i J20-laget.

I höst har den 18-årige dansken, som i somras draftades av Vegas Golden Knights, fått desto mer förtroende av Sam Hallam och tagit chansen. På 24 matcher hade det inför lördagens möte med Örebro dessutom blivit tre baljor.

Mot Örebro närapå dubblade han den målskörden och såg till att Växjö vände 0–1 till 3–1.

Turligt andramål

Först vispade han snyggt upp pucken i mål när han gick på avslut själv i ett 2 mot 1-läge, och kvitterade den ledning som Tylor Spink gett bortalaget.

Det andra målet, som kom i period 2, var desto turligare. Efter att ha snappat upp pucken vid offensiva blå drog han iväg vad som såg ut att vara ett chansskott, men pucken styrdes på en Örebro-spelare och ställde Eero Kilpeläinen i målet.

”Otroligt skönt att luta sig emot”

Växjö och powerplay har varit en vinnande kombination den här säsongen. Mot Örebro kom ännu ett mål då Robert Rosén stängde matchen i den tredje perioden i spel 5 mot 4.

– Det har varit effektivt hela säsongen och det är otroligt skönt att ha det att luta sig emot, inget snack om saken. Det är en väldigt tajt match och det känns otroligt skönt att vi kan gå segrande ur den och ta tre poäng, säger Rosén till C More efter matchen.

Då Färjestad förlorade under lördagen rycker Växjö ytterligare i SHL-toppen. De leder nu med hela nio poäng.

Djurgården är elva poäng bakom, men med två matcher mindre spelade.