Berglund: ”Viktiga är att vi vinner”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Födelsedagsbarnet Backes hjälte – svensken självkritisk

pittsburgh. De tappade tvåmålsledning i tredje perioden – men födelsedagsbarnet David Backes slog ännu en gång till på övertid.

Så St Louis fick, trots allt, slutspelsserien mot Dallas utjämnad.

– Det är det viktiga, men vi har hela säsongen haft en tendens att tappa ledningar och måste verkligen jobba med det, säger målskytten Patrik Berglund till Sportbladet efter 4-3-segern.

David Backes sudden-hjälte på födelsedagen.
Foto: AFP
David Backes sudden-hjälte på födelsedagen.

Inför tredje perioden i det andra mötet i American Airlines Arena såg det ut att som St Louis skulle komma utjämna serien mot Dallas utan större problem.

De hade ledningen med 3-1 – efter mål av bland andra Patrik Berglund – och tycktes sitta  tryggt i förarsätet.

Men i början av tredje perioden reducerade Mattias Janmark efter en fin soloräd och därefter vidtog en vådlig push från hemmalaget – som slutade med att Jamie Benn kvitterade två och en halv minut före slutet.

– Ja, säger Berglund när vi når honom efteråt, Dallas kom väldigt hårt. Men samtidigt backade vi hem i ett för tidigt skede i matchen.

– Vi har hela säsongen haft en tendens att tappa ledningar på det sättet och det måste vi verkligen jobba med. Det håller inte.

Dallas hade också allt momentum när övertidsdramat började och skapade ett helt koppel fina chanser under inledningen.

”Vi vill vinna Stanley Cup”

Men de drog också på sig onödiga utvisningar och den interference Antoine Roussel åkte för dryga tio minuter in i första OT-perioden blev kostsam, för i det powerplay som följde kunde Blues-kaptenen David Backes – som dagen till ära fyllde 34 år – avgöra.

– Det viktiga är förstås att vi vinner, det är vi väldigt glada över, fortsätter ”Bulan”.

– Det kommer fortsätta vara hårt, Dallas är en lika tuff motståndare som Chicago. Men vi vill vinna Stanley Cup och vill man det måste man slå de allra bästa. Det är inte så mycket att fundera på.

”Skönt att hänga så klart”

Berglund gjorde som sagt ett av målen och såg överhuvudtaget inspirerad ut, precis som under den halva av grundserien han kunde spela.

– Jodå, jag tycker det känns bra . Jag spelar mest fem mot fem och vår kedja är hela tiden inne mot motståndarnas bästa spelare, så man får i första hand tänka på det defensiva ansvaret. Men självklart är det skönt att hänga en kasse också, det var ett väldigt viktigt mål i den här matchen, säger han.

(OBS! Några användare kan han problem att se tv-klipp i mobilenheter. Vi jobbar på en lösning).

Se mer klipp och höjdpunkter på Viasatsport.se.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!