Publicerad 2018-11-06

Ett skadedrabbat Malmö var inte direkt favorit i åttondelsfinalen mot schweiziska Bern i CHL.
Men efter 4–1 på hemmais har Malmö kopplat greppet om dubbelmötet.
– Ingenting är klart än, säger Emil Sylvegård.

Efter en mållös och inte särkilt intensiv första period kom det åtminstone mål i den andra. Malmös Henrik Hetta spräckte nollan efter 3.37, men Bern kunde kvittera efter ett snyggt anfall några minuter senare.
Dansken Malte Setkov såg ändå till att Malmö fick gå till den sista periodvilan i ledning med sitt fina 2–1-mål från distans. Den ledningen släppte man aldrig.

Pantern-lånet storspelade

Trots att hemmalaget var ordentligt tillbakapressat i den sista perioden lyckades inte Bern komma närmare, mycket tack vare en storspelande Lars Volden – inlånad från Pantern – i målet. Och med drygt fem minuter kvar kunde skåningarna dessutom utöka ledningen till 3–1 genom Emil Sylvegård och sedan även få in 4–1 genom Anton Mylläri.

Starkt utgångsläge

Malmö har därmed ett bra utgångsläge inför returen i Schweiz den 20 november.
– Det var skoj att vi kunde ta första delen av matchen, men ingenting är klart än. Det kommer bli en lite annorlunda match där borta, men det kommer bli extremt skoj, mycket folk och bra tryck på läktaren, säger Emil Sylvegård till SVT.