Timrås tunga skalp – besegrade Skellefteå

Publicerad 2012-10-02

En jämn kamp mynnade ut i straffar – då klev Per Hallin fram och fixade två poäng åt Timrå.

Straffskytten överlistade duktige Joacim Eriksson i Skellefteå-kassen.

– Jag hade bestämt mig innan, det var skönt att avgöra, säger Timrås matchhjälte till Cmore.

Inget av lagen var värda att förlora efter att ha bjudit publiken på en härlig hockey i Eon Arena. Trots bra chanser åt båda hållen gick matchen till straffar, mycket tack vare stabilt målvaktsspel av både Joacim Eriksson och Joakim Lundström. I straffavgörandet fixade Per Hallin härliga pinnar till ett Timrå i poängnöd, genom en säkert slagen straff. 3-2 till hemmalaget, som kom till spel med två raka förluster i bagaget.

– Jätteviktigt att få den här vinnarkänslan igen, säger Pär Hallin till Cmore efter matchen.

Jimmie Ericsson lagkapten i Skellefteå, var ödmjuk:

”Var väl värda poängen”

– Timrå var väl värda de här två poängen, säger Jimmie Ericsson.

Skellefteås svit med tre raka vinster bröts med kvällens förlust.

Johan Andersson sköt in 1-0 för Timrå efter 13 minuter spel. Säsongens andra mål för "Bagarn", som trampade in fint från högerkanten och drog i väg ett lågt dragskott under benskydden på Joacim Eriksson i Skellefteå-kassen.

– Max (Friberg) gör ett kanonjobb och lyckas få fram pucken till mig. Jag skär in och testar att skjuta, och denna gången hade jag tur och den gled igenom, säger Johan Andersson.

Lindström övertygade – igen

Fem minuter in i andra perioden hade Timrå chansen att dryga ut ledningen, men Christian Söderström lyckades inte förvalta sitt friläge.

Istället föll kvitteringen i anfallet efter, just när en Timrå-utvisning skulle verkställas. Skellefteås Joakim Lindström tog emot pucken i offensiv zon och hade all tid i världen att sikta in sig. Timrå-spelarna kom alldeles försent ut i press och Lindström, Skellefteås kanske bästa spelare i kväll, kunde efter ett fint slagskott se pucken sitta stenhårt i nätet.

– Målet tar oss in i matchen, så det var viktigt, säger Joakim Lindström.

Timrå var det hetare laget sista perioden, och de 4514 hemmasupportrarna skapade tryck på läktarna. De heta chanserna uteblev emellertid för Timrå, i stället stack Skellefteå upp i farliga kontringar.

– Det känns som en ganska jämn match, lite chanser åt båda hållen och båda målvakterna spelar bra, säger Per Hallin, som till slut avgjorde för hemmalaget.