Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-01

Vann äntligen mot Skellefteå

Skellefteå har varit en förbannelse för Rögle. Men på sjunde försöket gick det äntligen för skåningarna att besegra västerbottningarna.

Segersiffrorna i söndagsmatchen skrevs till 2–0 för Rögle.

Skellefteå vann samtliga matcher förra säsongen mot Rögle, plus en vinst i mötet mellan lagen tidigare denna säsong.

Rögle fick jubla i Skellefteå i dag. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Ovanligt kort och tam var första perioden (0–0). Hemmalaget var något bättre, fick längre anfall och fler målchanser utan att åstadkomma något mål. Rögle stack bara upp någon gång emellanåt.

Ett serieavsnitt med tätt på given mellan matcherna kan vara förklaringen till att andra perioden var nästan lika loj och trött som den första, inga mål nu heller när signalen ljöd. Lagen hade haft två powerplay vardera. Symptomatiskt för alla fyra var att ytterst få avslut – pucken åkte karusell runt, runt.

Beaudoin avgjorde

Ett mycket bra powerplay i tredje perioden av Rögle bröt måltorkan då Eric Beaduin tryckte in matchens första mål assisterad av Jeremy Colliton och Dominik Granak. Samme Beaudoiin fastställde slutresultatet till 0–2 i tom kasse.

Det var andra raka bortasegern för Rögle. Norrlandsturnén gav full pott för Ängelholmslaget, triumfer mot både Luleå och Skellefteå.

Skellefeå i en svacka

Att det kommer formsvackor under en hel säsong räknar nog alla lag med.

Skellefteå, som inledde serien, lysande verkar vara inne i en för tillfället. Nu gäller det för västerbottningarna att snabbt kliva ur svackan, om man ska hålla sig kvar i serietoppen. Uppehållet under Karjala cup kan komma väl till pass.