”Gubben levererar”

Uppdaterad 2013-01-30 | Publicerad 2013-01-29

Nylander bakom Södertäljes viktiga derbyseger

Med ett mål och en assist var Michael Nylander högst delaktig i Södertäljes viktiga straffseger mot Djurgården.

Då fick han också beröm av sin son, 16-åriga supertalangen William Nylander Altelius.

”Gubben levererar #oldman”, twittrade Nylander Jr.

– Jag har några "levels" till, kontrade Nylander Sr i Viasat Hockey.

Försnacket handlade om att det skulle skrivas historia på Axa Sports Centers is i derbyt.

Ex-NHL-profilen Michael Nylander, 40, och sonen William Nylander Altelius, 16, i SSK:s A-lagströja – samtidigt.

Det blev dock ingenting med den saken. Nylander Jr tvingades avstå spel på grund av en axelskada, men det hindrade honom inte från att följa matchen från sidan och twittra om sin fars bravader.

Michael Nylander såg ut att bli matchhjälte när han satte 3–2 fem minuter in i den tredje perioden, kort efter att han varit med och spelat fram Damien Fleury till kvitteringen.

”Gubben levererar #oldman”, twittrade William.

Fleury och Hjelm straffhjältar

Men med knappt sju minuter kvar var det utjämnat igen, då Pontus Åberg snyggt sprätte upp 3–3 i krysset och tog matchen till straffar efter en mållös förlängning.

Där satte Fleury och Andreas Hjelm sina chanser – medan djurgårdarna missade – och såg till att Södertälje snodde åt sig den viktiga bonuspoängen.

Michael Nylander var dock inte helt nöjd efteråt.

– Jag tycker att vi kan spela bättre. Vi gick nio raka utan förlust tidigare och då blir man kanske lite bekväm. Vi måste spela mycket bättre utan puck, konstaterade han i Viasats intervju efter matchen.

Sin egen insats var han inte heller speciellt nöjd med, trots 1+1 och sonens Twitter-komplimang.

– Det kommer sakta men säkert. Jag är inte nöjd alls. Jag har några "levels" till och det når man genom hård träning och fler matcher.

Tabelltvåan SSK har i och med straffsegern elva poäng ner till fjärdeplacerade Djurgården.