Förlorade andra matchen i rad i Finland

Det går tungt för Brynäs i Finland.

I går föll de med uddamålet – i dag var det dags igen.

Straffläggningen slutade till sist med seger för finska Ilves.

Det kunde ha gått bättre för Brynäs på deras träningsläger i Finland. I går stod finska Jokerit för motståndet, då föll Brynäs med en 2-1-förlust och centern Alexander Lindgren fick ledas av isen med en huvudskada.

Ingen hjärnskakning

21-åriga Lindgren spelade inte dagens match mot finska Ilves, men enligt Stefan Bengtzén är det inte fråga om någon hjärnskakning.

– Ge det någon dag bara, säger han enligt Gävle Dagblad.

Ilves tog tidigt ledningen genom Saku Salmela, men Brynäs Jacob Blomqvist reducerade bara några minuter senare.

17-årige Felix Sandström vaktade även i dag Brynäs målbur och stod återigen för många högklassiga räddningar. Men i slutminuten av den första perioden lyckades till slut Mark Hurtubise peta in 2-1 för Ilves, en ledning som ökades på till 3-1 genom Sami Sandell i den andra perioden.

Föll efter straffar

Blomqvist blev därefter tvåmålsskytt när han reducerade till 3-2 och Bill Sweatt stänkte sedan dit kvitteringen till 3-3 innan tredje perioden var till ända, men där tog lyckan slut. Jacob Blomqvist missade först sin straff, liksom Anton Rödin också och Ilves gick till sist segrande från isen efter att ha satt båda sina straffar.