Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-22

KARLSTAD. Målskytt i debuten.

Men succén i nya klubbtröjan var bara en klen tröst för Johan Forsberg.

– Vi var inte på tårna alls i första perioden, säger Skellefteås nyförvärvet.

En period. Det räckte för att Färjestad skulle sänka förra säsongens semifinalmotståndare Skellefteå med 3–2.

Snyggt mål

Men Johan Forsberg fick en drömstart i nya klubben. Debutanten snappade upp Jimmie Ericssons passning och satte snyggt viktiga reduceringen 3–1 i andra perioden.

Men målet var bara en klen tröst för Forsberg. Trots två perioder av rivigt spel fick Skellefteå åka hem som förlorare i åttonde matchen i rad mot Färjestad.

– Vi var inte alls på tårna i första perioden. Vi drog på oss utvisningar och de fick spela powerplay, säger Forsberg.

”Gör en bra match”

Men du blev målskytt i premiären.

– Ja, det var skönt och riktigt kul. Det var ett viktigt mål för oss.

Saik tog ut målvakten Andreas Hadelöv i slutminuten i jakt på en kvittering. Trots en man mer på isen lyckades FBK spela av matchen komfortabelt.

Tränaren Hans Särkijärvi:

– Forsbergs mål var viktigt för oss. Vi gör en bra match, men det var inte tillräckligt.