Jakob Lilja lämnar Djurgården för NHL

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården tappar Jakob Lilja till NHL.

Det bekräftar klubben i dag, via Twitter.

Forwarden är klar för Columbus Blue Jackets.

Med bara timmar kvar till övergångsfönstret till NHL tappar Djurgården sin poängkung.

Jakob Lilja har skrivit ett NHL-kontrakt och lämnar därmed oss. Vi önskar honom lycka till” skriver Djurgården på Twitter.

Vilken klubb det rör sig om nämner man inte, men i en tweet som postades strax innan och sedan raderades kunde man läsa att Lilja ”har skrivit ett NHL-kontrakt med Columbus Blue Jackets”.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Går till Columbus

Att det är just Columbus som gäller för 25-åringen visade sig stämma. Nu har nämligen även Blues Jackets bekräftat nyheten.

– Från Djurgårdens sida är det givetvis tråkigt att Jakob lämnar oss sista dagen innan NHL-fönstret stänger. Samtidigt så är vi stolta över den verksamhet vi bedriver och som utvecklar spelare och möjliggör deras drömmar om att få spela i världens bästa liga. Vi önskar Jakob lycka till och tackar honom för den säsong han genomförde hos oss ifjol, säger sportchefen Joakim Eriksson till Djurgårdens hemsida.

Jakob Lilja var poängbäst i laget den gångna säsongen, med 37 poäng (12+25) på 52 matcher. Han fick även debutera i Tre Kronor under Euro Hockey Tour.

Sedan tidigare har lagkamraten och succéjunioren Emil Bemström, 19, skrivit på ett treårigt rookiekontrakt med just Columbus.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!