Men Milan Gulas, 27, fick dra på sig Färjestadströjan omgående – och blev målskytt.

Men vinnare fick han inte bli, HV 71 vann mötet med 3–2 efter straffar.

Men det dröjde ända till i går innan nyförvärvet anlände till sin nya stad. 27-åringen valde nämligen att ta bilen, tillsammans med hustrun och deras tvåårige son, från hemstaden Ceske Budejovice till Karlstad.

– Det var en lång resa, säger han bland annat till vf.se.

"Syns att han är giftig framåt"

Efter två dygn och 150 mil i bilen fick Gulas även spendera ytterligare tre timmar i en buss till Jönköping.

Han fick nämligen debutera för Färjestad direkt.

Och trots den inte särskilt optimala uppladdningen blev tjecken också målskytt mot HV 71. Han höll sig påpassligt framme och kvitterade till 1–1 knappt halvvägs in i matchen.

– Han är bra. Det syns att han är giftig framåt och skapar mycket från små ytor, säger tränaren Leif Carlsson i C More efter matchen.

Fick inte bli vinnare

I det tempofyllda, händelserika och sevärda mötet snappade Per Åslund upp en förlupen puck i upptakten av den tredje perioden och skickade in 2–1 till Färjestad.

Men vinnare i debuten fick inte Gulas bli.

HV kvitterade med knappt fyra minuter kvar, tog matchen till förlängning, sedan också straffar och då avgjorde Patrik Carlsson med två straffmål och gav HV segern.