Publicerad 2021-01-07

Färjestad vände, tappade – och vann.

Jacob Nilsson avgjorde mötet med Rögle i förlängning, 5–4.

– Jag har en dragning jag brukar göra och den brukar sitta, säger matchhjälten.

Före jul blev Färjestad första lag i SHL-ishockeyn att besegra Rögle i Ängelholm – efter straffläggning.

Jacob Nilsson såg till det blev att det blev två nya poäng för Karlstadslaget när han avgjorde en svängig match i Löfberg arena, 5–4 efter förlängning.

– Det är fortfarande lite slarv och kladd som vi behöver få bort men vi jobbar hårt och krigar ned dem, säger Nilsson till C More.

Det var Rögle som började bäst.

Första målet

Lagkaptenen Mattias Sjögren gjorde sitt första mål för säsongen.

Om det knyter sig när lägena dyker upp framför mål går det att försöka från andra håll. Rögle fortsatte att pressa i offensiv zon efter sitt första powerplay. Sjögren fick tag på pucken bakom den förlängda mållinjen och vallade in 1–0 via Färjestads målvakt Arvid Holm, med sju sekunder kvar av första perioden.

– Skönt. Jag har bränt en del lägen tidigare. Jag såg tidigt att han hade kommit ut och inte hunnit tillbaka så jag chansade, säger Sjögren till C More.

Omstritt matchstraff

Rögle övertygade stort i första perioden och även om Färjestad kom tillbaka i den andra kunde bortalaget utöka till 2–0.

Den unga tysken Moritz Seider såg till att Rögle utnyttjade en femminutersutvisning efter att Färjestads back Adam Ginning dragit på sig ett matchstraff – en bedömning som hemmalaget opponerade sig kraftigt emot.

Domaren Mikael Nord var dock säker på sin sak.

– Röglespelaren kastas våldsamt i isen. Han har ingen chans att försvara sig, att skydda sig i fallet. Det är en stor skaderisk, säger han till C More.

Där och då var det som om Färjestad bestämde sig för att ”allt som ni kan göra kan vi göra bättre”.

Först visade Martin Johansson att sju sekunder är en väl tilltagen marginal och reducerade till 1–2 med knappt två sekunder kvar av andra perioden.

Sedan bevisade Olle Lycksell att det går att ha full kontroll när man använder motståndarmålvakten för att valla pucken i mål. Han lyfte in 2–2 med en backhand via ryggen på Christoffer Rifalk.

Det var långt ifrån det sista som hände i den svängiga matchen.

Carl Jakobsson och Per Åslund valde varsitt kryss och gav hemmalaget ledningen med 4–2 – men Rögle kom tillbaka.

Olli Palola satte 3–4 och med knappt fem minuter kvar styrde Daniel Zaar in kvitteringspucken, 4–4.

Matchen gick till förlängning, där Jacob Nilsson såg till att Färjestad tog bonuspoängen.