Sömnig batalj avgjordes i andra perioden

Patrik Hersley blev matchvinnare.

En blek insats räckte långt för Leksand när Troja/Ljungby besegrades med 3-1.

Segern innebär att laget återtar serieledningen i allsvenskan.

Troja/Ljungby anlände till Tegera Arena med rejält skadeskjutet självförtroende.

Smålänningarna förlorade förra matchen med 9-0 och målvakten Christoffer Bengtsberg hann släppa in fem mål på 22 minuter innan han byttes ut.

I kväll fick han chansen i målet igen – och visst gick det bättre den här gången, trots slutresultatet.

Leksand vände

Det var också Troja/Ljungby som skulle ta ledningen i spel fem-mot-tre, när Mattias Åkesson hittade in bakom Erik Hanses i början av andra perioden.

Men Leksand hann både kvittera (Gabriel Karlsson) och ta ledningen (Patrik Hersley) innan domaren blåste av för den sista pausvilan.

I tredje perioden hade bortalaget ett gäng chanser men lyckades aldrig överlista Hanses, som stod för ett par svettiga räddningar. Matchen slutade 3-1 efter att Jon Knuts lagt in pucken i tom bur.

Resultatet innebär att Leksand går upp i serieledning med en match mer spelad än toppkonkurrenterna, medan Troja/Ljungby fortsatt ligger kvar på tionde plats.