Jämtin tror på guld

Modo på fall.

Det gäller att vara vaken från start.

Fråga bara Modo.

Tre sekundsnabba mål av Linköping knäckte det slutspelsjagande laget på bortaplan

39. 40. 13. Där har ni nyckeltalen som avslöjar varför Linköping till slut ganska enkelt kunde vinna mot Modo med 6–1. Det var gästerna som ganska naturligt var i störst poängbehov, men det syntes inte från start när Linköping efter bara 39 sekunders spel kunde jubla över 1–0-målet, instyrt av Niklas Persson. Den första perioden tog sedan slut lite tidigare än vanligt efter att ett plexi-glas åkte ur fästet. Den första periodens sista två minuter spelades färdigt efter en paus och sedan startade den andra perioden direkt. Det tycktes inte Modo riktigt uppmärksammat eftersom Patrik Zackrisson fick slå till efter bara 40 sekunder.

Sundström nära

När Per-Åge Skröder gjorde sin 48 poäng i sin 47 match betydde det reducering 2–1 och då vaknade gästerna till lite. Därefter skapades ett visst tryck och Niklas Sundström hade en jättechans att kvittera till 2–2, men en tveksam utvisning gav LHC chansen och Jan Hlavac gjorde 3–1 precis när Modo blivit fulltaligt. Modo hade ändå kontakt när den tredje perioden startade, men så var det det där med periodstarter. Den här gången dröjde det bara 13 sekunder innan Niklas Persson kunde göra sitt andra mål i matchen och därmed var Modo ett besegrat lag. Linköping fick enkelt göra två mål till och är nu serieledare igen när ett landslagsuppehåll väntar och Andreas Jämtin ser guldpotential hos vice mästarna.

– Absolut. Vi har en jättepotential här. Så länge jag har varit här så sitter det en viss revanschlusta i det här gånget, säger han till Canal Plus

Oerhört jämnt

För Modo ser det fortsatt tungt ut och kanske krävs det att Peter Forsbergs fot håller för att det ska bli slutspel. Det är dock fortfarande oerhört jämnt kring strecken och det kan bli slutspel såväl som kval eller ingenting. Modo har målskillnad upp till plats åtta och två poäng ner till kvalplats.