Luleå-spelaren utslagen i motståndarbåset

Publicerad 2024-02-23

Supertalangen Jakob Ihs Wozniak fick chansen spela sin första hemmamatch för Luleå.

Då slutade det med en speltid på 1.46 minuter efter att ha kraschat in i motståndarbåset.

– Plötsligt kom han flygande, säger Oskarshamn-backen Oscar Engsund till NSD.

Luleå HF

Här ligger Jakob Ihs Wozniak däckad i båset tio minuter in på första perioden.

Efter en tryckare av Oskarshamn-backen Hugo Jonasson flög han in i fel bås.

– Jag satt i båset och pratade med min backpartner. Så jag blev lite förvånad, säger Oscar Engsund.

Jakob Ihs Wozniak såg ut att slå axeln ur led, fick hjälpas ut i omklädningsrummet och spelade inte mer i matchen.

– Jag såg att han klev av, det var synd. Jag hoppas att det inte är alltför allvarligt, säger Hugo Jonasson.

Historisk från Australien

Den 17-årige fprwarden fick chansen i sin andra SHL-match i en fjärdekedja tillsammans med 18-årige centern David Granberg och 37-årige forwardskollegan Niklas Olausson.

SHL-debuten gjordes i 2–0-segern borta mot Växjö den 30 januari och med 10.02 minuter i speltid blev han den förste spelaren med australiskt pass i högsta svenska ligan.

Den passningsskicklige högerskytten har gjort 45 poäng (19 mål och 26 assist) på 34 matcher i J20 den här säsongen.

När Norrbotten vann Tv-pucken förra säsongen vann han både poängligan och skytteligan, han har spelat för svenska U16-, U17- och U18-landslaget.

Luleå vann matchen på torsdagskvällen med 4–0. Oskarshamn åkte på sin tionde raka förlust.