Segersvit bröts – TAIF missade serieledning

Publicerad 2016-11-01

Björklöven bortabesegrade Tingsryd

Jesper Thörnberg (arkivbild).

På väg mot serieledning.

Då drog Cody Murphy ned rullgardinen för Tingsryd med fem minuter kvar att spela.

Björklöven vann överraskande kvällens enda hockeyallsvenska möte efter 3–4 i Nelson Garden arena.

Efter fyra raka segrar hägrade serieledning för Tingsryd i hockeyallsvenskan.

Men någon femte vinst blev det inte i kvällens hemmamöte med Björklöven.

Och inte någon poäng överhuvud taget.

Läget såg dock ljust ut inför den tredje perioden när Tingsryd kommit tillbaka från underläge två gånger om och kvitterat till 2–2.

Behövde en poäng

Men bortalaget tog återigen ledningen när Jacob Andersson efter en fin soloprestation på egen hand transporterade pucken in i offensiv zon och satte 2–3.

Med sju minuter kvar att spela svarade dock Christopher Bengtsson när han i powerplay hittade en lucka bakom målvakten Adam Werner och satte 3–3.

Därmed såg Tingsryd ut att ta den poäng som skulle ta laget förbi Timrå upp som ny etta i hockeyallsvenskan.

Björklöven lämnar botten

Men så blev det inte. För med fyra minuter kvar att spela höll sig gästernas Cody Murphy framme och avgjorde matchen till Björklövens fördel med sitt andra mål för matchen.

Den amerikanske forwarden avslutade ett långt anfall med ett snyggt direktskott som innebar 3–4 och tre poäng till Björklöven.

Umeålaget tar därmed ett stort kliv från tolfte till åttonde plats i serien.