Nytt filmningsfall i SHL – forward anmäld

Uppdaterad 2015-11-02 | Publicerad 2015-10-30

Ett fjärde fall av diving har anmälts till SHL:s disciplinnämnd.

Luleås Jacob Lagacé riskerar att straffas för ett filmningsförsök mot Karlskrona i går.

”Lagacé anses förstärka situationen för att skapa en utvisning för motståndarlaget”, skriver SHL:s referensgrupp i sin motivering.

HV71-forwarden Teemu Laine var först att straffas för filmning av disciplinnämnden.

Tidigare har även Örebros målvakt Julius Hudacek fällts och straffats dubbla gånger för filmning.

Luleåforward anmäld

Nu kan även Luleås Jacob Lagacé fällas och bli det fjärde filmningsfallet den här säsongen.

Den kanadensiske forwarden har hamnat på DN:s bord efter att referensgruppen ansett att Luleåforwarden försökt filma till sig en utvisning i gårdagens möte med Karlskrona (Luleåseger med 4–2).

”Knappt tio minuter in i den tredje perioden i matchen Karlskrona-Luleå faller Jacob Lagacé efter en närkontakt med en motståndare i höjd med blålinjen. Lagacé anses förstärka situationen för att skapa en utvisning för motståndarlaget. Lagacé anmäls för Diving, regel 138”, skriver SHL på sin hemsida.

Lagacé har så här långt gjort sju poäng på 15 matcher med Luleå.